Dobre węglowodany które to ?

Zdrowe odżywianie wcale nie oznacza drogiego odżywiania. Istnieje cała gama produktów zdrowych, łatwo dostępnych, a jednocześnie tanich. Dobrze jest zapewnić sobie zapas zdrowych produktów węglowodanowych. Na bieżąco musimy kupować pieczywo. Należy jednak sprawdzać, czy kupowany przez nas chleb lub bułki rzeczywiście jest razowy. Na zapas kupić możemy całą resztę dobrych węglowodanów. Przede wszystkim brązowy ryż, który gotuje się dłużej od białego, ale ma on więcej wartości odżywczych i przede wszystkim potężne dawki błonnika. W szafce powinniśmy zawsze mieć zapas razowych makaronów. To dobra wiadomość dla miłośników kuchni włoskiej. Makaron wcale nie musi być szkodliwy i tuczący. Istnieje wiele pomysłów na niskokaloryczne dodatki do pełnoziarnistego makaronu. Bardzo potrzebnym produktem są także pełnoziarniste płatki oraz otręby. To kolejne źródło błonnika i świetna propozycja śniadaniowa. Do łask wracają też kasze: na słodko, wytrawne, każde! Mają dużo błonnika i różnorodnych minerałów.

Previous post Niezwykle cenne węglowodany
Next post FAKTY O WĘGLOWODANACH