Cera a zdrowie
- 726 Views
- Redaktor studioagama.pl
- 1 marca 2020
- Wszystko o węglowodanach
Wygląd naszej cery nie tylko świadczy o naszej kondycji, ale także może nam pomóc określić, jakich składników odżywczych nam brakuje. Tylko dbałość o właściwą dietę gwarantuje nam, że nasza skóra będzie nawilżona, promienna i o wyrównanym kolorycie, czyli dokładnie taka, o jakiej marzymy. Trądzik może świadczyć o niedoborze witaminy D lub kwasów omega3, a rumieńce o zbyt wysokim poziomie cukru. I tak niemal każda zmiana może nas informować o pewnych brakach, które możemy uzupełnić dbając o właściwą dietę. Na co warto zwrócić uwagę? Po pierwsze na uzupełnienie diety o mięso ryb. One są ważnym źródłem kwasów omega3, a bez nich nie mamy co marzyć o pięknej cerze. Warto także sięgać po produkty, które są naturalnymi antyoksydantami. Takie jak wiele owoców: jeżyny, porzeczka, żurawina, maliny, jabłka, wiśnie oraz zioła: tymianek, oregano czy rozmaryn. Antyoksydanty pozwalają na uelastycznienie skóry i zapobiegają przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek. Warto sięgać także po warzywa, które są najlepszym źródłem witamin.

- 4 kwietnia 2022
Apetyt na węglowodany
- 1 marca 2022
Dlaczego warto jeść mało węglowodanów?
- 21 lutego 2022
Nie unikaj węglowodanów
- 28 stycznia 2022
Apetyt na węglowodany
Dlaczego warto jeść mało węglowodanów?
Nie unikaj węglowodanów
Wpływ węglowodanów na organizm człowieka
W jakich produktach nie brakuje węglowodanów?
Preparaty węglowodanowe – czy są korzystne?
Dlaczego nie wolno całkowicie eliminować węglowodanów?
Węglowodany proste